USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Eğitim Bir Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, okul yöneticileri atama sınavı ile ilgili MHP Tokat İl başkanı Murat Polat’ın açıklamasına cevap vererek, “Fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmak gerekir” dedi.

Eğitim Bir Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, okul yöneticileri atama sınavı ile ilgili MHP Tokat İl başkanı Murat Polat’ın açıklamasına cevap vererek, “Fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmak gerekir” dedi.
11-09-2013 10:43
Google News

Eğitim Bir Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, okul yöneticileri atama sınavı ile ilgili MHP Tokat İl başkanı Murat Polat’ın açıklamasına cevap vererek, “Fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmak gerekir” dedi.

Çağlar, yaptığı açıklamada, “ Milliyetçi Hareket Partisi Tokat İl Başkanı Murat Polat, sendikamızı hedef alan açıklamalarda bulunmuştur. Üzülerek belirtmeliyiz ki, Türkiye`nin ve Tokat`ın en büyük sendikası ve STK’sı olan Eğitim Bir Sen kendisi hedef alınmadıkça siyasi partileri doğrudan hedef alacak açıklamalarda bulunmaz. “ dedi.

Sivil toplum olarak partilerle aynı kulvar da bulunmakla birlikte, hedef kitlesi  ve çalışma yöntemlerinin siyasi partilerden farklı olduğunu kaydeden Çağlar, açıklamasında şunları söyledi. “ İktidara talip bir muhalefet partimizin il başkanı bu talihsiz açıklamayı yapmadan önce bizimle istişare etse idi, kamuoyunu yanlış bilgilendirmezdi ve partisini yanlış bilgilendirenlerin bilgisini çek etmiş olurdu. Siyaset iktidara talip olmaksa; tüm sivil toplum kuruluşları ile görüşmek ve karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunmak gerekir.

Adamın biri ``Kurban`` konusunu anlatıyormuş: ``Çocuğu olmayan Hazreti Davut, Allah`a dua etmiş, `Ya Rabbi bana bir kız çocuğu ver, onu sana kurban edeyim` demiş. Dua tutmuş, Davut, kızının adını Ayşe koymuş, gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş, Hazreti Davut kızı yatırmış, tam boğazını kesip kurban edecekken, Azrail, gökten bir keçiyle çıkagelmiş, `kızı bırak, al bu keçiyi kurban et` demiş`` !!! Dinleyenlerden biri dayanamamış: ``Yahu bunun neresini düzelteyim; Hz. Davut değil Hz. İbrahim; kız değil erkek; Ayşe değil İsmail; tam kesmek üzereyken, gökten Azrail değil, Cebrail çıkagelmiş, getirdiği de keçi değil koçmuş!`` ..

Bizden bu fıkrada olduğu gibi Sayın Başkanın açıklamalarının neresini düzeltelim. Başkan şunları iyi bilmelidir ki;

1-Eğitim Kurumları Yöneticilik sınavlarını ÖSYM değil; Milli Eğitim Bakanlığı yapmaktadır.

2- Eğitim Kurumlarına mülakatın getirilme sebebini; Eğitim Bir Sen üyelerinin düşük puan almasına bağlamaktadır. Bu iddia tamamen gerçek dışıdır. Bu uygulama değişik dönemlerde uygulanmış ve an itibariyle okullarımızda geçmiş dönemlerde mülakatla atanmış yönetici arkadaşlarımız bulunmaktadır. Tüm sınavların birincileri-ikincileri-üçüncüleri Eğitim Bir Sen Üyeleridir.

3-Eğitim Kurumları Yöneticilik sınavlarında Türk Eğitim Sen`in birinci; Eğitim Sen`in ikinci Eğitim Bir Sen`in üçüncü olduğu iddiası ise gerçek dışıdır. Sayın Başkana bu bilgiyi verenler başkanı büyük yalanlarınatak ederek kamuoyu önünde yanıltmışlardır.

Sayın Başkan; Biz rakamlarla konuşacağız. Çünkü rakamlar yalan söylemez. Fikir sahibi olabilmek için bilgi sahibi olmak lazım. Çamur at izi kalsın değil; gerçeği ama yalnız gerçeği kaynaklardan öğrenmelisiniz.

a) Sayın Başkan, 2011 yılında yapılan sınavı Tokat’ımız dan toplam 270 kişi taban puanı geçerek sınavı kazanmıştır.

b) 2011 Yılında yapılan Sınavların Tokat İl birincisi, ikincisi, üçüncüsü ve dördüncüsü olan arkadaşlarımız Eğitim Bir Sen`lidir. Bu 4 arkadaşımızın puanları 90 ve üzeridir. Bu Bilgilere Google’ ye yazarak kısa yoldan sınav sonucuna ulaşılabilir.

c) 80 ve üzeri puan alan 88 öğretmen arkadaşımızdan 73 tanesi Eğitim Bir Sen’lidir. Geriye kalan 15 kişi diğer sendika ve sendikası olmayan öğretmenlerimizden oluşmaktadır.

 d) 70 ve üzeri puan alan 177 kişiden 132 öğretmen arkadaşımız Eğitim Bir Sen Üyesidir.

Gerçek şu ki; sınav kazanan 270 arkadaşımızdan 210 tanesi Eğitim Bir Sen üyesidir. Geri kalan 60 Öğretmenimiz ise Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve sendikası olmayan arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Sayın Başkan, birinci kimmiş sanırım rakamlarla öğrendiniz. Mülakat Eğitim Bir Sen üyelerinin başarısızlığı üzerine gelmiş bir sistem olmadığını bilmenizi isteriz.

e) Son Mülakata giren 126 öğretmen arkadaşımızdan 105 tanesi Eğitim Bir Sen’li arkadaşlarımızdır. Geriye kalan 21 öğretmenimiz Türk Eğitim Sen-Eğitim Sen ve sendikası bulunmayan arkadaşlarımızdır. Sayın Başkan, yazılı sınavı kazanan ve mülakata giren öğretmenlerin yaklaşık yüzde sekseni Eğitim Bir Sen’li öğretmenlerdir.

Sayın Başkan,  şimdi sınavlarda başarısız olan sendikanın kim  olduğunu öğrendiniz. Sanırız birinci sendikayı da öğrendiniz. Sayın Başkan mülakat sistemini tabii ki eleştirebilirsiniz, tabii ki yönetmelikleri eleştirel açıdan değerlendirebilirsiniz. Ama Eğitimciler açısından destansı çalışmalar yapan Eğitim Bir Sen’i bu noktadan eleştirmeniz büyük bir talihsizliktir. Çünkü Eğitim Bir Sen başarısının altında hizmet sendikacılığı yatmaktadır Memurların görevde yükselmesi, şeflik sınavları, uzman öğretmenlik sınavları ve okul müdürü ve müdür yardımcılığı sınavlarında kurslar açmış, deneme sınavları yapmış,kitaplar basarak üyelerini sınava hazırlamıştır.

 4) Gelelim “yandaş sendikacı” söyleminize. Sendikal hayatın içinde bulunan herkes bu tabirin MHP ye olan tarafgirliğinden dolayı Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen için kullanılan bir tabir olduğunu bilmektedir. Biz Genel Başkanlarının MHP tarafından atandığını biliyorduk. Bu sayede sendika il başkanlarının da MHP il Başkanları tarafından atanmış olduklarını öğrendik.

5-Hem Sizin hem de yandaşınız olan Türk Eğitim Sen’li arkadaşlarımızın Eğitim Bir Sen üyelerinin mülakatta korundukları iddiaları da verilen rakamlar ve puanlar ışığında gerçek dışıdır. Çünkü mülakata katılan 105 arkadaşımızdan mülakatta en yüksek puanı aldıkları gibi en düşük puanı alanda bizim üyemiz. Ayrıca 50-60, 60-70, 70-80, 80-90 puanları aralığında onlarca arkadaşımızın bulunduğu da hemen görülecektir.

Türk Eğitim Sen’li arkadaşlarımıza tavsiyemiz, ideolojik ve siyaset sendikacılığı, karalama, yalan ve manüpülatif sendikacılık yapacaklarına ve Eğitim Bir Sen’e çamur atma, hakaret etme yarışına gireceğinize aynaya bakıp özeleştiri yapın. Kendi yetersizliğinizi ve başarısızlığınızı koltuk yakarak ve beylik cümleler kurarak ve eğitimcilere hakaret ederek kurtaramazsınız. Eğitim Bir Sen kurslar açarken, denemeler yaparken sınavlara hazırlık kitapları basıp dağıtırken sanıyorum sizler okey sendikacılığı ile meşguldünüz. Yaptığınız hakaret ve karalamalara karşı Hz.İsa çok güzel cevap vermiştir. Birileri Hz İsa’ya en ağır hakaret cümleleriyle saldırırlar. Hz. İsâ ise onlara, sükûnetle karşılık verir. Bunun üzerine etrafındakiler, ‘o şiddetli hakaretlere böylesine sükûnetle karşılık verilmesini anlamadıklarını’ söylediklerinde, Hz. İsâ , ‘Herkes, kendi tıynetinin gereğince konuşur, onlar tıynetlerine göre konuştular, ben de kendi içimdeki değerlere göre..’ diye karşılık verir. Herkes kendi tıyniyeti üzerine konuşur.

Sayın Başkan, iktidara talip bir partinin il başkanı olarak ayaküstü açıklamalar yerine maliyeden alacağın sendika tevkifat listelerinden gerçeği rahatlıkla öğrenebilirdiniz. Veya bizleri ziyaret ederek hem parti çalışmalarınızı anlatır hem de bizleri yakından tanıma imkânınız olurdu. Böylelikle de bilgilerinizi çek etmiş olurdunuz. Sayın Başkan bundan sonra Sendikamızla ilgili yapacağınız açıklamalarda daha hassas davranmanızı bekler siyasi çalışmalarınız da başarılar dileriz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45